Meest gestelde vragen

Onderhouden

Gebruik buitenbeits die specifiek is ontworpen voor hout en geschikt is voor buitentoepassingen. Deze zijn in elke bouwmarkt te verkrijgen.

Over het algemeen is het aan te raden om het tuinhuis om de 2-4 jaar opnieuw te beitsen, afhankelijk van de kwaliteit van de beits en de blootstelling aan weer en wind.

Het beste moment om je tuinhuis te beitsen is tijdens droog weer met milde temperaturen. Bij voorkeur in het voorjaar of de vroege zomer, wanneer de luchtvochtigheid laag is en de temperaturen niet te hoog zijn. Zo krijgt de beits voldoende tijd om goed te drogen en te hechten voordat het weer mogelijk verandert.

Gebruik een milde reiniger en een zachte borstel of spons om vuil en vlekken te verwijderen. Spoel grondig af met water en laat het tuinhuis goed drogen.

Regelmatig onderhoud, zoals schilderen en het aanbrengen van een waterdichte coating, helpt het hout te beschermen tegen vocht en UV-stralen.

Ja, seizoensgebonden onderhoudstaken omvatten onder andere het controleren op schade na de winter, het reinigen van bladeren en vuil in de herfst en het controleren van de verflaag voorafgaand aan het regenseizoen.

Kies voor hoogwaardige verf en houtbeschermingsmiddelen die specifiek zijn ontworpen voor buitengebruik en langdurige bescherming bieden tegen weersinvloeden.

Reparaties

Geen zorgen, als er een beetje water op het platte dak blijft liggen is dit geen enkel probleem. Zijn dit echt hele plassen? Maak dan even een foto en stuur deze naar ons door.

Verwijder de aangetaste delen van het hout grondig en behandel het tuinhuis met een fungicide om verdere groei te voorkomen voordat je het repareert en opnieuw schildert.

We helpen je graag met het verhelpen van kleine reparaties. Neem contact met ons op, dan plannen snel een afspraak.

Toch nog een vraag?

Stuur dan je vraag door naar info@vandersangentuinhout.nl of bel even naar 073 532 12 35. We helpen je graag verder.

Over ons

Maatwerk, kwaliteit, meedenken. Dat is waar Van der Sangen Tuinhout voor staat. Voor al je wensen hebben wij een passende oplossing op maat. We leveren maatwerk en voorzien u van het juiste advies. Heb je een (schets)tekening of een idee? We denken graag met je mee en laten zien welke mogelijkheden er zijn.

Van der Sangen Tuinhout is dé specialist op het gebied van houtwerk voor uw tuin. Bij ons vind je de nieuwste trends op het gebied van hout in en rondom je tuin. U kunt bij ons terecht voor onder meer tuinhuizen, overkappingen, tuinafscheidingen, poorten en speeltoestellen. Ook voor de doe-het-zelver hebben we alles in huis: we hebben een ruim assortiment tuinhout op voorraad en alle houtproducten zijn los te verkrijgen.

We werken met verschillende houtsoorten en leveren hout van leveranciers als Woodvision en Hillhout.