Het is alweer zeven jaar geleden dat Wouter voor het eerst bij ons binnenstapte, als een jonge stagiair op zoek naar ervaring. Het idee destijds was eenvoudig: gewoon beginnen en dan kijken waar het schip strandt. Een idee dat zijn vruchten heeft afgeworpen want zeven jaar later staat er een vakman met een berg ervaring. Het is mooi om te zien waar zo’n stage toe kan leiden, toch Wouter?

Wouter vertelt:

Ja, het begon inderdaad allemaal met een stage. Puur toeval eigenlijk dat ik bij Van der Sangen Tuinhout terecht kwam maar het beviel meteen goed. Al was het in het begin vooral opruimen en sjouwen. Maar na een tijdje mocht ik ook mee op karwei. Daar leerde Ron, Jelte, Roy of een andere collega me het vak. De ene keer hielp ik mee met het zetten van een schutting, de andere keer een overkapping of een tuinhuis.

overkapping rosmalen

In de loop van de tijd word je daar dan steeds handiger in en dan wordt het steeds leuker. Zeker bij een overkapping of een tuinhuis. Dat blijft mooi: in de ochtend begin je en staat er nog niks en aan het einde van de dag vertrek je en staat er een overkapping of tuinhuis. Dat is superleuk. De mensen blij en wij trots op ons werk.

“We hebben allemaal wel een beetje
dezelfde mentaliteit: gewoon gas erop.”

Natuurlijk is het hier ook wel eens iets. Maar we hebben allemaal wel een beetje dezelfde mentaliteit: gewoon gas erop. Dat proberen we de jongeren van nu ook mee te geven. We werken veel in de buurt. Meestal tussen Oss en ’s-Hertogenbosch. Daar kunnen de mensen dit ook vaak waarderen.

tuinhuis met overkapping zwart

En dan vliegt de tijd en ben je voordat je het weet alweer zeven jaar verder. Volgens mij is dat een goed teken. Ik heb hier goed naar me zin en kan het iedereen aanraden. We hebben mooi werk, een leuk team.. dus ik houd het nog wel even vol.

Misschien wel tot binnenkort.

Groetjes,

Wouter Achternaam